Generelt om maling

Malinger består generelt af bindemiddel, pigmenter, fyldstoffer og opløsningsmiddel.

Bindemiddel Et bindemiddel holder sammen på pigmenter og fyldstoffer i den færdigt hærdede film. Det er den væsentligste del af maling, som derfor tit er typebeskrevet efter bindemidlet, f.eks. acrylplastmaling eller alkydmaling.

Opløsningsmiddel Opløsningsmidlet sørger for at malingen kan flyde (holder bindemidlet i opløsning). Opløsningsmidlet fordamper fra den våde maling efter påføring og efterlader en tør film. Det er i langt de fleste tilfælde vand, der benyttes som opløsningsmiddel, selvom der i visse specialprodukter stadig benyttes terpentin (organisk opløsningsmiddel).

Pigmenter Pigmenter giver farve. Nogle af pigmenterne har været kendt og brugt i tusinder af år, som okker og kridt. Pigmenter i dag er ofte syntetisk fremstillet for at optimere egenskaber som holdbarhed og beskyttelsesevne.

Tilsætningsstoffer Tilsætningsstoffer, såkaldte additiver, giver malingen bestemte egenskaber, f.eks. beskyttelse mod lys eller mod svampedannelse eller gør bindemidler kan binde ordentlig og blandingen kan være den rigtige konsistens.

 

Vores maling – teknisk set

 

 

Fyldstof

Ler, kridt, porcellænsjord (Marmorhvid har pulveriseret marmor som fyldstof)

Opløsningsmiddel

Vand

Bindemiddel

Hvid lim bruges som bindemiddel i vore malinger.  Hvid lim (eddikesyre-ester) er et bindemiddel helt fri for monomer og VOC. Dette bindemiddel reagerer optimalt med leret, så lerets gode egenskaber kommer bedst til udfoldelse. Malingen er åndbar (diffusionsåben), fugtregulerende og de negative ioner i leret bidrager til et godt indeklima.

Farvestof

Vores farvepigmenter er enten mineralske pigmenter eller jordpigmenter. To af de 170 farver er syntetisk fremstillede farvestoffer, der er godkendt til levnedsmiddelbrug.

En af vores farvepaletter er helt uden farvestoffer. Her er det forskellige lerforekomsters naturlige farveforskelle, som giver malingerne farve – fra hvid over okker og terracotta til næsten sort.

Additiver

Cellulose (regulerer konsistensen), syntetisk konserveringsmiddel(anti bakteriel) 260ppm i alt. BIT (1,2-Benzisothiazol-3(2H)-on) og (2-Methyl-2H-isothiazol-3-on) (MIT 160ppm, og 100ppm BIT )

BIT er et salt, der ikke fordamper til luftrummet og kan give årsag til allergi, MIT er tilgengæld et meget omtalt problem, men det uskadelig gøres af leren, og så snart at det er tørrent ind(få timer), er der kun svagt målbar indhold i luften på 1-2 μg / m³, som efter meget kort tid ikke længere er målbar.

 Denne lave mængde har endnu ikke givet årsag til sager angående evt propblemer for allergikere, og kemi overfølsomme.

-Faktisk så har vi kun hørt gode historier fra disse mennesker, og enhver der frygter de er overfølsomme over for vores maling grundet MI, tilbyder vi prøver på vores maling, så de sammen med deres læge kan få lavet en overfølsomheds test!

 

Vores malinger er antistatiske, nemme at påføre, drypfri, slidstærke og har stor dækkeevne grundet det naturlige fyldstof, eksempelvis ler, som der kommer minimum 20% af i fra forskellige lergrave, for at lave vores unikke levende maling.

 

I korte træk:

 • Traditionelle og moderne farver
 • VOC-fri, akrylfri, oliefri, fri for opløsningsmidler
 • Certificeret fri for skadelige emissioner
 • Lugtfri
 • Åndbar og fugtighedsregulerende – bidrager aktivt til et sundt indeklima
 • Minimerer kondens og skimmelsvamp
 • Har antistatisk virkning
 • Antages at have en gavnende effekt på folk med allergi, astma og psoriasis
 • Lette at anvende

Rækkeevne

6 – 8 m² pr.  liter  

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty