Et hjem med minumim af Kemi får du med Levende farvers naturlig baseret øko bygge/restaurerings og male produkter.

Bygnings materialer til dit hus, med minimum af skadelig Kemi?

 Der er idet hele taget så minimum af skadelig ting i Volvox-malingen som teknisk muligt hvis man stadig skal have en ordentlig øko maling til huset. Især hvis man skal have et ordentlig udvalg af farver. Dette er grunden til vi føre Volvox økologiske maling og ler spartel produkter.

Mal-Kode: 00-1

Dette er den laveste mulige kode der kan opnås inden for “Måleteknisk Arbejdshygiejnisk Luftbehov” som MAL står for.

Der er ingen plastik eller Nanopartikler i malingen. Dette findes i stort antal af konventionel maling

Der er som Lim brugt det der kendes som ”White Glue” som er en af de naturlige måder man kan lave en simpel men effektiv lim. Der er mange måder at gøre det på, fabrikken gør det på sin egen!

http://www.thriftyfun.com/Homemade-White-Glue.html

 

 levendefarver.dk Føre 3 typer af maling far Volvox, samt lerspartel produkter, så man kan få en åndbar væg hele vejen igennem. De er de eneste der har så stort og smukt et udvalg af farver og stadig kan være økologisk. Faktisk 165 unikke øko farver, som både kan fås i ler, marmor og træmaling.

 

Vi har flere typer maling eks.  ”Volvox Casein Paint”  som vi kun tager hjem på bestilling som er mest økologiske maling vi kender til. Den er desværre ret dyr og efterspørgselen herhjemme har ikke været stor nok til at vi har taget et større parti hjem endnu. Det håber vi vil komme i fremtiden nu folk er mere øko minded. Den har ingen konserverings eller opløsningsmidler.. Dvs 0 VOC…

Samt har vi den de kalder  stucco, som er italiensk inspireret i udsende. Dette er der heller ikke rigtig efterspørgsel på herhjemme, så det tager vi også kun hjem på bestilling. 

 

Der er titanium dioxide i for at farve hvid, så hvis man vælger farven Ivory i vores ler maling, eller farver baseret på denne grundfarve, er der heller ikke dette i. Dette er heller ikke i vores Casein maling.

 

De 3 typer maling til hus og have bygge projektet er Ler, Marmor, og Træmaling(Inde og Ude). Alle 3 typer er selvfølgelig økologiske

1.

Vi har vores ”Volvox proAqua White Eggshel” som er vores maling til både inde og ude. Ufattelig slidstærk mod vind og værd når det først er tørret, og det indeholder 0,01g/l VOC og der må i møbelmaling være helt op til 130g/l i konventionel maling.

 

Dette produkt ”ProAqua”, og andre udgaver af Volvox træmaling, som er super som møbel og panel maling er blandt andet blevet verdens kendt under navnet Frenchic som er vores Engelske samarbejdspartner. https://frenchicpaint.co.uk/  Og Chic-up https://shabbychicspain.com/ der er den Tyske udgave af nogle af møbelmalingerne.

 

2.

Eksempelvis er vores Marmor, som kaldes for ”Dobbeltdecker”, ufattelig slidstærk, og kan vaskes med næsten alle slags rengørings midler uden at gå af. Det kan holde til højtryks rensning og har en ufattelig dækkeevne. Det er den de fleste bruger i bad, køkken, vådrum/staldrum osv.

 

3.

Ler malingen dækker næsten ligeså godt men er ikke helt så slidstærk, og kan vaskes af(der skal dog noget til når først det er tørret!) Til gengæld bidrager ler dokumenteret aktivt til et sundere indeklima.

 

Det eneste af de skadelige VOC’er der er i vores maling(dvs. opløsningmidler som afdampes til luften) er Celluose og der er et VOC tal på 0,5g/L. i både ler og marmor malingen.

Maksimalt tilladte VOC er 30 g/L.

Lerbaseret maling er åndbar, fugtighedsregulerende og vaskbar. Den er også røgabsorberende, vandopsugende og virker antistatisk, således at støv og ophobning af allergener mindskes.

Dette skyldes den store overflade i leret, som kan regulere fugten i rummet ved at optage enorme mængder fugt, og ophobe det i leret for at frigive det senere hvis luftfugtigheden bliver for lav.

Der frigives mineraler fra leret i stedet for skadelige opløsningsmidler.

Måske vigtigst af alt frigives der negative ioner til omgivelserne hvor der er malet i dit hus. Disse negative ioner vil så reagere med de skadelige positive ladet partikler og neutralisere en stor del af dem.

Der er i øvrigt rigtig meget forskning der har vist ler’s effekt som selektiv dræbende på nogle typer skadelige bakterier. Eksempelvis den meget omtalte Svinebakterie MSRA

https://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071025120514.htm

 

_________________________________________

Oversigt over siderne under kategorien ‘ Om vore malinger’:

billeder af ler vægge og ler maling

Lerbaseret maling

Her kan du læse om vores lerbaserede maling. Læs bl.a. om malingen i relation til hus, hjem, indeklima, farveudvalg, allergivenlighed og bæredygtighed. Du kan også downloade vores brochure.

 

Marmorbaseret maling

Her kan du læse om vores marmorbaserede maling. Læs bl.a. om farvens kvalitet, slidstyrke og dækkeevne.

 

Det naturlige valg

Hvornår er en maling økologisk? Hvad vil det sige at en maling er klimavenlig?

 

Indeklima og maling

Om indeklima og hvordan dårligt indeklima påvirker os. Få tips til hvordan du undgå dårligt indeklima.

 

Fordele ved ler i maling

Ler er et byggemateriale med traditioner. I dag er materialet stadig aktuelt som et naturligt redskab til sundt indeklima.

 

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du de spørgsmål vi oftest hører fra vore kunder. En hurtig måde at få svar på dit spørgsmål.

 

Teknisk om malingen

Fortæller om hvad maling generelt består af og giver et overblik over ingredienserne i vores maling.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty