Sundt indeklima med ler
Vi opholder os indendørs mere end 80 % af vores tid og det er derfor vigtigt at sørge for et godt indeklima. Levende Farvers maling adskiller sig fra andre produkter ved aktivt at bidrage til et sundt indeklima. Det skyldes at malingen er lerbaseret.
Ældgammelt byggemateriale er stadig aktuelt
Ler er et ældgammelt byggemateriale, men kan med sine naturlige egenskaber bidrage til at løse mange højaktuelle problemer i vore moderne omgivelser.
Balancerer indeklimaet
Ler regulerer luftfugtigheden i rummet så du opnår den perfekte balance i indeklimaet, – hverken for tørt eller fugtigt. Dette skyldes den store indre overfalde i ler-molekylet og dets evne til at absorbere og frigive damp.
Fungerer som en filteret i en gasmaske
Ler har en rensende og opfriskende effekt på indeklimaet fordi en leroverflade indeholder og afgiver negative ioner, også kaldet luftens vitaminer. Negative ioner kendes fra aktivt kul, hvis rensende egenskaber blev brugt i gasmasken.
Astma- og allergivenligt materiale
Mange astmatikere, allergikere og mennesker med psoriasis eller andre hudlidelser føler sig derfor ofte særligt godt tilpas i omgivelser malet med Levende Farvers lerbaserede vægmaling.
Kilde: Pavatex
Det siger andre om ler
Luftens vitaminer
Særligt ved kyster, vandfald, i (nåletræs-) skove, i bjerge og efter tordenvejr og storme vil luften være forsynet med mange negative luftioner, som forsyner kroppen med de livsvigtige frie elektroner, der fungerer som antioxidanter. Derfor kaldes de negative luftioner for luftens vitaminer.
Kilde: E-Safewear
Ler neutraliserer gift i Arapapegøjens mave
”Arapapegøjers føde udgøres for en stor del af frugt og bær – selv giftige frugter og bær. Årsagen til, at araerne ikke bliver syge af at spise disse, er, at de har for vane at spise ler fra floderne. Leret neutraliserer tilsyneladende de giftstoffer disse ofte umodne frugter og bær indeholder. Leret er desuden en vigtig mineralkilde for disse smukke papegøjer.”
Kilde: Randers Regnskov
Heler sår, opsuger affaldsstoffer, dulmer smerter…
Universalmiddel i romertiden. De gamle romere brugte leret ved knoglebrud, og mudderbade var ligeledes en udbredt tradition. I Plinius’ (23-79 e.Kr., Romersk videnskabsmand og forfatter til) Naturalis Historia er leret nævnt som, “en slags jord, der heler alle sår, som opsuger affaldsstoffer, som kan anvendes medicinsk til at udtørre og opstramme væv, som mindsker ardannelse og som kan anvendes til at dulme og fjerne smerter.
Mod dysenteri og kolera i krigstider
I første verdenskrig anvendte man leret mod dysenteri. Det blev brugt under Balkan-krigen i 1910 at reducere dødeligheden som følge af kolera blandt de soldater fra 60 % til 3 %.
Bentonit ler – healing ler
Bentonit ler er naturligt absorberende og meget skånsom mod organismen, kan bentonit ler behandle forskellige hud- og indre lidelser og tiltrække og neutralisere giftstoffer i tarmkanalen.
Absorberer stråling
Ler adsorberer stråling fra bl.a. mobiltelefoner, mikrobølgeovne, røgntenstråler, tv og bestrålede fødevarer. Der bruges i dag et 15 cm tykt lag ler på tyske radarstationer som strålingsskjold.
Indianernes helbredende mudder
De indfødte amerikanere kalder det “Ee-Wah-Kee” som betyder “Det mudder der helbreder”. Healing ler blev brugt af indfødte kulturer siden før den skrevne historie. De Amargosians (forgængerene til aztekerne), de indfødte i Mexico og Sydamerika anerkendte alle gavnen af ler.
Et moderne kosmetik-produkt
I nyere tid har de store pionerer for leret i Frankrig været ægteparret Gallon og Dr. Jean Heitz. De tog i 50’erne ud i helsekostmagasiner og udbredte på ny budskabet om lerets fantastiske egenskaber. I dag sælges leret således stadig i helsekostmagasiner og på de franske apoteker, både i dets rene form til omslag og indvortes brug, og i forarbejdede produkter, shampoo, tandpasta, ansigtsmasker m.v.
Kilde: Sund-forskning